Provjerava li papa test na herpes?

Sadržaj:

Provjerava li papa test na herpes?
Provjerava li papa test na herpes?

Video: Provjerava li papa test na herpes?

Video: Provjerava li papa test na herpes?
Video: Окраска по Папаниколау (ПАП-тест/PAP-тест) 2024, Ožujak
Anonim

Ne postoje povremeno, pa je "srebrni pap" koji uključuje samo gonoreju i klamidiju legitiman. Ali da bi se testirao na herpes, potrebno je test na antitijela, a ne bris (PCR ili kultura) i svakako ne papa.

Koje se spolno prenosive bolesti mogu otkriti Papa testom?

Vaš liječnik će vas moći testirati na HIV, hepatitis B i C, gonoreju, trihomonijazu, klamidiju, sifilis i herpes tip 1 i tip 2 ako zatražite. Također bi vas trebali moći testirati na hepatitis A ako to zatražite.

Hoće li Papa test pokazati herpes?

Konačno, abnormalni Papa test također može ukazivati na to da imate aktivni genitalni herpes, što je vrlo česta doživotna virusna infekcija..

Kako provjeravaju herpes?

Vaš liječnik obično može dijagnosticirati genitalni herpes na temelju fizičkog pregleda i rezultata određenih laboratorijskih pretraga:

  • Virusna kultura. Ovaj test uključuje uzimanje uzorka tkiva ili struganje čireva za pregled u laboratoriju.
  • Test polimerazne lančane reakcije (PCR). …
  • Krvni test.

Možete li vidjeti spolno prenosive bolesti na Papa testu?

Ne. Papa testovi, također poznati kao Papa testovi, traže bilo kakve stanične promjene na vašem vratu maternice, što bi moglo dovesti do raka vrata maternice. Promjene stanica često su uzrokovane humanim papiloma virusom (HPV), koji je spolno prenosiva bolest. Ali Papa testovi testiraju samo promjene stanica, a ne da li imate HPV ili ne.

Preporučeni: